Valentin nap

Valentin napi történetek, idézetek társkeresőknek

  Valentin nap története, valentin nap érdekességekMinden februárban (Február 14 -én) Szent Bálint (Valentin) emlékére nem csak szerelmesek, társkeresők ünneplik, hanem sokszor barátok vagy családtagok is megünneplik a Valentin napot. Ezt akár kisebb, nagyobb 'szívet melengető' ajándékokkal teszik, mint például csoki, ékszer, parfüm...

De nem elhanyagolandóak azok a figyelmességek, amihez nem kell sokat költenünk, mégis többet érhet. Ilyen lehet a virág, valentin-napi emléklap, valentin-napi képeslap, különféle köszöntők vagy valentin napra üdvölőkártyák, amit a XIX. században kezdtek el küldeni egymásnak a valenin napot ünnepelő emberek.

Valentin-verseskőtetek az 1700 -as években váltak divatossá.
Valentin nap megünneplése hazánkban csupán Magyarországon 1990 -ben éledt fel.

(Valentin napja - Szent Valentin napja) 

 

Valentin, Ki is volt?

Valentin napról még


Különböző feltevések vannak ezzel kapcsolatban, egyes tőrténetek alapján kettő Valentin volt, akiknek a legendájából származik a Valentin nap, más forrásokban azt lehet látni, hogy három Valentin létezett.
Három külőnbőző szentet ismer Valentin és Valentinus néven a katolikus egyház, mindegyikük mártírhalált halt.

Valentin nap története?

 

Miért a társkeresők, szerelmesek napja?


Már írtuk, hogy több legenda is van a valentin nappal kapcsolatban.

Összefoglaló anegdóták a Valentin napi fellángolásról:

  1. Valentin nap egyik legendája

    :
    Valentin a harmadik században, Rómában papként szolgált egy római templomban. Abban az időben élt, amikor második Claudius császár rájött arra, hogy az egyedülálló férfiak sokkal jobb katonák, mint akik feleséggel és családdal rendelkeznek, ezért betiltotta a házasságkötést. Valentin felismerte a császári rendelkezés igazságtalanságát, és titokban továbbra is ősszeadott fiatal párokat. Amikor Claudius tudomást szerzett Valentin tevékenységéről, halálra ítélte az áruló papot.
  2.  

  3. Valentin nap másik legendája


    Szent Valentin börtönőre lányának visszaadta látását egy üzenet kíséretében:' A Te Valentinod '

 

Valentin nap egyéb érdekességei


Ezen a napon van Terni Bálint püspők vértanú ünnepe is, aki keresztény hitéért halt vértanú halált.
Ezért emlegetík ezt a napot sokszor Bálint napként is.

Valentin nap ünnepségen, aznapra olyan módon lettek párok a nők és férfiak, hogy a férfiak azokkal a nőkkel táncoltak, akiknek a nevét kihúzták egy kerámia korsóból, ahová a fiatal nők cédulákat tettek, nevükkel ellátva.
Sokszor még egész évben is együtt maradtak.

 

Valantin napon találkozzunk

Kedves Társkeresők!

58 éves, 80 kilós és 174 cm magas vagyok. Ezeket gyorsan leírtam, mert ilyen adatok egy nő számára gyakorlatilag lehetetlenné teszik a társtalálást. Ezért arra gondoltam, hogy most, Valentin nap közeledtével megírom, hogy nem az igazit keresem, hanem valakit, aki mélyebb elköteleződés nélkül szívesen gyalogol vagy néz várost velem, vagy eljön étterembe, vagy megkóstolja a főztöm, és ha úgy adódik, még a szex is összejöhet. Üdv, Kati567