Első társkereső találkozásra jó tanács lehet

Magabiztosabbak és vonzóbbak lehetünk, ha udvariasan viselkedünk.

Adhatunk-e puszit az első randin, mit viseljünk, no, és ki fizesse a számlát?

Ki hívhatja a másikat randira?

A fiú hívja a lányt. Tudom, hogy ez ma már régiesnek számít, de a lányok figyelmét felhívom arra, hogy a férfi mindig szeret „egy kört futni". A vérükben van, hogy meg kell harcolni a nőért. No persze ne nagyon harcoljon, de az érdekesség, izgalom benne kell hogy legyen: elfogadja-e a meghívásomat? Lányok, adjunk ennyi örömöt a fiúnak!

Hova, milyen helyszínre illik az első találkát megbeszélni?

Találkozni lehet egy metrókijáratnál, óra alatt, utcán is akár. Utána lehet mozi, cukrászda, kávézó, kiállítás – ilyesmi. Tehát ahol ketten lesznek, de sok ember között. Ez biztonságot is ad, és több intimitás van benne, mint mondjuk egy dizsiben. Apróság: ha eleve egy presszót jelölünk meg, akkor a fiú várjon a bejárat előtt – nem igazán jó, ha egy lány egyedül megy be, és kóvályog, forgatja a fejét, téblábol. Ha meg bent vár a fiú, akkor a szemét le ne vegye az ajtóról, és ha belép a lány, emelkedjen fel, hívja fel magára a figyelmet, esetleg lépjen elé.

 

Milyen ruhát vegyen fel a nő és a férfi a randevúra?

Az első randi a legnehezebb, mert úgy kell kinézni, mintha egy normál hétköznapi dolog lenne, de ezt nagyon sok munkával kell elérni. Friss zuhanyozás, dezodor, fogmosás, hajmosás, tiszta ruházat, tiszta cipő. A lányoknak javaslom, hogy első alkalommal ne dobjanak be mindent. A miniszoknyához ne vegyenek fel teljesen kivágott minipólót, sokkal szexibb, ha egy laza pulcsit vesznek fel a minihez. Nehéz elhinni, de nem láttatni kell, hanem sejtetni – nyerő!

Bemutatkozásnál ki nyújtja a kezét először?

A fiú mutatkozik be és a lány nyújtja a kezét. De ha társasághoz lépünk oda, akkor ne kezdjünk el körbe-körbe mindenkivel kezet fogni, bemutatkozni, mert úgyis elfelejtjük a sok nevet. Ilyenkor álljunk meg, nézzünk körbe, igyekezzünk mindenkivel szemkontaktust teremteni, és intsünk a kezünkkel, sziasztok.

Illik-e üdvözlésképpen puszit adni?

Egyre inkább szokás, hogy vadidegenek is az első találkozáskor körbepuszilják egymást, sokszor még a fiúk is. Pedig az arcunk a legintimebb területünk, és ennek érintése az intim, a szeretetteljes kapcsolat jele. És ha ennyire „olcsón" adjuk, akkor hogyan fejezhetnénk ki a szerelmet ezzel? Konkrétan a kérdésre: mivel mindenki mindenhol puszilkodik, az első randevún is adhatunk.

Milyen témákat kerüljünk kezdetekben?

Semmiképp ne azzal kezdjük, hogy van-e friss AIDS-szűrés- eredmény nála. Valami biztonságos közös téma mindig van (időjárás, közlekedés, közös tanulmányok, közös ismerősök stb.). A férfiaknak mondom: azért a legelső mondatuk, mintegy véletlenül(!) az legyen, hogy „De csinos (vagy)!", és gyorsan mindjárt lehet tovább másról beszélni. Amit kerüljünk beszédtémaként, az a politika, vallás, betegség, szomorú események. Fontos tanács: ha azt akarjuk, hogy nagyon megszeressen a másik mindjárt az első randin, akkor kérdezgessük, a válaszaiból tegyünk fel újabb kérdést, engedjük, hogy „róla szóljon az ének". Mindenki szeret magáról beszélni, és erre kevés alkalom adódik.

Belefér-e az alkohol az első találkozáskor?

Nem nagyon. Az már inkább az együtt vacsorázás része. Ha beülünk egy presszóba és iszunk egy konyakot – elég „olcsó" dolog.

Ki fizeti elsőként a számlát? És a későbbiekben?

Az első randin mindig az fizet, aki meghívta a másikat. Aztán kialakul, mert lehet, hogy a férfi mindig magára vállalja és ehhez ragaszkodik, van, amikor felváltva fizetnek, van, amikor felezik a számlát. Honnan derül ki, hogy ki fog fizetni? Aki megkérdezi a másikat, hogy: „mit kérhetek neked (önnek)?" Ha a lány nem biztos benne, hogy a fiúnak van-e annyi pénze (mondjuk mind a ketten egyetemisták), akkor kérdezze meg még a fizetés előtt, hogy beszállhatok a számlába? És ha ilyenkor a fiú nemet mond, ne erőltessük.