Társkereső nők és társkereső férfiak dilemmája

A társkereső nők és férfiak 40 év fölött ugyanabban a dilemmában vannak. Mind a két nem képviselői túlzottan törekednek arra, hogy a másik fél, ha lehet, szinte mindenben feleljen meg az elvárásainak.

Úgy a társkereső nők és a férfiak -feltéve, hogy komoly szándékúak- alapvetően kettő dolgot szeretnének maximalizálni, az egyik, hogy milyen legyen a társkereső nő illetve a férfi jelölt.

Példaképp soroljunk fel egy elképzelt társkereső nő elvárásait:


A következők csengenek vissza:
 1. legyen férfias férfi
 2. legyen határozott
 3. legyen egzisztenciája
 4. legyen sportos
 5. és ahogy a nők írják: ne csak a magassága miatt kelljen felnézni rá
 6. stb...

Most ezt követően nézzük meg, hogy ugyanezek a társkereső nők az elképzelt férfiban milyen hiányosságokat nem szeretnének föllelni:

 1. a focin kívül más is érdekelje
 2. ne hadja egyedül, miközben a haverokkal sörözget
 3. ne csináljon rendetlenséget, ha már a rendrakásban nem segít
 4. ne italozzon
 5. stb...

Hogy mit akar egy társkereső nő és mit nem akar, minimum 10-10 -et fellehetne sorolni, ez már 20 kitétel. Most megvizsgálnánk egy társkereső férfit, hogy milyennek képzeli el a társkereső női ideált, ugyanezt tapasztalnánk, hogy minimum 10 dolog, amit feltétlen szeretne látni benne, iletve a másik 10, amit nem szeretne, ha jellemezné.
Jól látható, hogy szinte egy matematikai feladvány elé kerültünk, hisz most már 20-20, azaz összességében 40 feltételnek kell szinkronba kerülni, hogy a társkereső nő és a társkereső férfi kívánságai, elvárásai, igényei és szempontjaik szerint teljesüljenek.
átható, hogy ennek a matematikai esélye, minél jobban ragaszkodunk a feltételek teljesüléséhez, négyzetesen az egymásra találás lehetősége nagyon nehézzé válik.

A probléma úgy a társkereső nők, a társkereső férfiak szemléletében rejlik, ugyanis azt a dilemmát, hogy megtaláljuk az igazit, elégedjünk meg egy kompromisszum jóval és a kapcsolatban csiszolódjanak egymáshoz, és ezáltal lesznek egymásnak tökéletesek. Ez sajnos egy csettintésre nem fog menni, mindenképpen hosszú és kitartó türelmet, élet járó feladatot igényel.
De végül is, akik egymásnak társai akarnak lenni, miért is lenne ez probléma, mi lenne ettől fontosabb feladat.
Szerintem semmi, de mindenki úgy dönt, ahogy neki tetszik.

J.Dzs.Schwarcz